„Чистота“ изчисти до черен асфалт основните улици, влиза в кварталите (СНИМКИ)

След като цяла нощ от ОП „Чистота“ почистваха и обработваха основните пътни артерии в Пловдив, тази сутрин около 5.00 часа машините влязоха и във вътрешно-кварталните улици на града. Това съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. По думите му основните улици, включително в „Столипиново“, вече са на черен асфалт.

Снегът заваля снощи малко след 20.00 часа и машините веднага излязоха да разпръскват сол по основните пътни артерии. Около 21.00 часа валежът стана интензивен и само за 5 минути градът отново побеля, разказа Стоянов. Той допълни, че ситуацията се е усложнила, след като от 2 до 5 часа е валяла суграшица и заради ниските температури се е образувала поледица. „Веднага обработихме основните пътища и тази сутрин те са на черен асфалт“, допълни Стоянов.

Репортер на DCNEWS видя, че след снощния снеговалеж велоалеите и спирките са почистени, но тротоарите – не. Работата обаче продължава, обясниха от комуналното предприятие.

Сутрешният трафик в Пловдив е нормален. Автобусите на градския транспорт се движат без закъснение, допълни заместник-кметът по транспорта Златин Велев.

 

Подобни статии

Top