Чисто нов парк грейна на „Богомил“ (СНИМКИ)

park_bogomil (4)

Близо 7 декара е площта на новия парк на ул. „Богомил“ в Пловдив, който бе открит днес от градоначалника Иван Тотев и кметът на „Източен“ Николай Чунчуков.

Първият парк в квартал „Гладно поле”, който се очертава да бъде втори градски център, бе изграден за 3 месеца и е на стойност 450 000 лева.

Доскоро площадката се използваше за струпване на строителни отпадъци, а днес е приветливо място с детски катерушки, осветление, цветя, капково напояване, алеи и пейки.

Бившият общински служител арх. Георги Селенски също се включи в символичното прерязване на лентата.

„Благодарим на арх. Селенски за активната му работа по изграждането на парка. Негова бе идеята за това място, която ми предложи още когато бях районен кмет на „Източен”, каза градоначалникът.

Проектът е изпълнен с европейско финансиране по ОП „Регионално развитие“, мярка „Зелена среда“, по който бе реновирана и Цар-Симеоновата градина.

„Община Пловдив успя да допълни финансирането към централния пловдивски парк и да освободи 1.4 млн. лв.“, обясни кметът и припомни, че от бюджета на Пловдив за Цар-Симеоновата градина бяха отделени едва 1.2 млн. лв., а всички останали средства са от европейско финансиране.

Подобен парк през догодина ще бъде изграден и на мястото на бившата Гарнизонна фурна в район „Западен“.

Припомняме, че този имот бе даден на община Пловдив от Министерството на отбраната.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top