Чистят каруците от улиците на Асеновград

Пълна забрана за движението на каруци по улиците в Асеновград искат от местната структура на Националния фронт за спасение на България.

Предложението ще бъде внесено до кмета на града и местния парламент през юни, уточни нейният председател Милко Милков. Чрез затягане на мерките и приемането на доста по-драстични правила от политическата структура смятат, че значително ще се намалят предпоставките за катастрофи.

„Трудно се случва придвижването в ранните и следобедни часове в Асеновград. Образуват се огромни задръствания и колони от автомобили, което води до изнервяне на шофьорите и всички останали участници в движението“, обяснява Милко Милков.

Ако местният парламент отхвърли искането му, той е решен да се бори до постигане на целта си и следващата стъпка ще бъде молба, входирана на областно или дори национално ниво.

Жителите на града също недоволстват от непрестанното препускане на коне с каруци по улиците. Заради затворените улици и ремонтните дейности по проекта за Водния цикъл,  пътната обстановка е усложнена, а влизането на превозни средства с животинска тяга допълнително създава напрежение.

Битката на асеновградчани да се ограничи сериозно трафикът на каруци поне в централната градска част е от години. Стигало се е до абсурдни ситуации, при които  подплашен кон побягна в бесен галоп из града, без да има човек изобщо в каруцата, коментираха  сюжет граждани.

Други паметливи пък си спомниха, че преди три години, с влизането в сила на Генералния план за организация на движението в Асеновград беше забранено преминаването на каруци по главната улична мрежа в града. Беше планирано и поставянето на 50 знака на  всички кръстовища  в града.

Подобни статии

Top