Член на групата на изчезналия турист: Генчо ще спи тази вечер отвън - DC news

Член на групата на изчезналия турист: Генчо ще спи тази вечер отвън

Повече от 8 часа  са минали, откакто измезна мъж от Сливен, пострадал в района на връх Ботев. Над 10 планински спасители от Карлово и Калофер търсят 35-годишния Генчо Генев. Генев е изкълчил крака си при изкачване на връх Ботев, издирването му продължава, а вероятното му местоположение е северозападно от върха, съобщиха по-рано днес от Планинската спасителна служба към БЧК.

Генев се движел в група с още четирима души към върха. Те са пристигнали в заслона до връх Ботев. Ето какво е написал във Фейсбук единият от тях – Панайот Марев:

„Аз, Неделчо, Иван – Бидона и Боян (Боби) сме добре, на топло в метеорологичната станция, но петия от групата – Генчо Генев, е все още загубен и не е вярно, че са  го намерили и спасили, ужната група спасители се отказаха, както и ние се пробвахме три пъти да стигнем до него. Но тук вятърът е 40 метра в секунда и -11 градуса. Остава надежда на спасителите, които идват от северната страна (хижа Плевен). Момчето е в съзнание, но с изкълчен крак, евентуално върви към хижа Плевен. “

Преди около половин час в нов коментар Панайот Марев е написал още: „Спасителите от северната страна не намериха никого и ще продължат утре, вятърът при нас продължава да е над 40 м в секунда, но се предполага, че Генчо е вече от южната страна и при него е по-топло и няма сняг. Той ще спи тази вечер отвън.“

От Планинската служба също съобщиха, че обстановката в Балкана е много сложна. Духа силен вятър и има много сняг. Има реална опасност за здравето и на спасителите, и на пострадалия, поясниха от службата.

Подобни статии

Top