Чорапите се превръщат в красиви играчки в ръцете на Дени (СНИМКИ)

Всяко дете си мечтае за пухкава, мека и интересна играчка, с която да се забавлява през деня и да заспива вечер. Само с помощта на игла, конец, няколко мъниста или копчета Дени Денева може да превърне всеки чорап в любимата играчка на малкия палавник.

Дени е родена в Разград, завършва „Приложни изкуства“ и съдбата я довежда в Пловдив, където веднага намира своето място. В града под тепетата, младата жена успява да разгърне потенциала си и любовта към изкуството я провокира да се самоусъвършенства непрестанно.

Дени се занимава с изработката на играчки от чорапи, рисувани тениски, чантички и ръчноизработени текстилни аксесоари.

Чорапените животни и кукли освен, че са красиви и провокиращи детското въображение, са изключително меки, приятни на допир и дори най-палавият малчуган няма как да се нарани.

Дени споделя, че  през трите години, които е посветила на тази дейност, тя е непрестанно заобиколена от усмихнатите лица на доволните малчугани, от позитивно настроение и е имала шанса да се запознае с изключително интересни хора.

Освен че е творец, Дени е и организатор със завиден опит и умения. До този момент тя е успяла да реализира цели девет събития за ръчноизработени изделия в един от пловдивските молове.

В момента Дени учи в АМТИИ – специалност „Графичен дизайн и фотография“. Интересното при нея е, че нещата вървят в обратен ред – първо е усвоила практиката, успяла е да израсне и да се наложи като обещаващ млад творец и чак след това се е заела с ученето.

Последната стъпка, която Дени прави съвсем наскоро, е кандидатстването по програмата Пловдив 2019 – „Установяване в Капана“. Тя ще се бори за място в най-творческия квартал в града под тепетата заедно със своя близка приятелка, която ще й помага.

Идеята на Дени е в кв. „Капана“ да се появи още едно артистично и пълно с идеи арт място,  – „Бум Арт“. Младата дама смята, че творческият пловдивски квартал тепърва ще се развива и творци като нея биха се вписали идеално там.

При всички положения, с или без проекта , ателието ще отвори врати в началото на юни, като място за много творчество, детски игри и организирани мероприятия.

 

Подобни статии

Top