Шампионска титла и 5 медала за СК „Хамон“ oт националното първенство Бургас

Над 250 каратисти премериха сили и техничност в Бургас, където
се проведе национално първенство по карате шинкиокушин.

То беше за деца до 10 г., до 12 г. и до 14 г, кадети и кадетки, юноши и девойки.

Тежко първенство от гледна точка на огромният брой участници, тъй като състезателите трябваше да преминат през 6 противника, за да достигнат на финал. Зала „Никола Станчев“ кипеше от напрежение и емоция през целия ден.

„Състезателите на СК „Хамон“- гр. Асеновград бяха основна конкурентна сила за останалите участници и не пропиляха нито една възможност да го демонстрират на татамито“, коментира след състезанието треньорът на клуба сенсей Илхан Наимов.

От петте възрастови категории за момчета и момичета те завоюваха една шампионска титла, една вицешампионска титла и 5 медала. Най-малкият участник в състезанието – 6-годишният Даниел Пандов, също беше от асеновградския клуб и впечатли всички съдии с представянето си за тази крехка възраст. Той дори успя да пребори първия си опонент и продължи към втора среща, където игра с по-голям и опитен състезател, но след съдийско решение загуби.

Шампионка при момичета до 12 г. стана Микаела Петкова. В нейната възрастова група тя пребори всичките 32 съпернички. Талантливата каратистка се представи блестящо в още една категория и завоюва вицешампионска титла за клуба при 14-годишните.

Бронзовите отличия донесоха Катерина Сидиропулу при момичета до 10 г., Ванеса Иванова при момичета до 12 г. и Ефе Вели при юношите.

Техните срещи бяха много оспорвани и напрегнати, с многобройна конкуренция и добре подготвени съперници. Дългите тренировки и пот на татамито дадоха резултат за пореден път и каратистите на „Хамон“ Асеновград доказаха, че са най-добрите в техниката и кихона.

Съперниците им излизаха с голяма доза притеснение и респект, съдиите очакваха да видят най-доброто и, разбира се, не бяха разочаровани.

След няколко седмици асеновградчани ще участват в държавното първенство в град Русе.