Шампионско посрещане за Радослав Янков, Чепеларе на крака на летището (СНИМКИ И ВИДЕО)

Носителят на Световната купа по сноуборд Радослав Янков беше посрещнат като герой на летище София, съобщава sportal.bg. 26-годишният състезател се прибра в България с полет от Мюнхен, след като преди два дни завоюва големия кристален глобус в паралелните дисциплини.

Да видят първите стъпки на Янков на родна земя след триумфа дойдоха много негови съграждани от Чепеларе. Докато той говореше пред журналистите, посрещачите пееха националния химн в чест на първия българин, който печели Световната купа в зимен спорт.

„Чувството е неописуемо. Това е голяма тежест и съм на седмото небе, че успяхме да постигнем такъв успех. Това са години труд, лишение и търпение. Всеки минава през перипетии, но в крайна сметка купата е у нас“, сподели развълнуваният Янков.

„Не съм планувал спечелване на Златен глобус. Благодаря на всички. Олимпиадата е и близо, и далеч. Преди това има Световно първенство и се концентрирам върху него“, добави той.

Треньорът му Георги Атанасов, който днес стана и баща, също беше изключително радостен.

„Следващият сезон ще има по-големи очаквания към нас. Готвим се, тренираме и се надявам нещата да се получат. Горд съм и нямам търпение да си видя детето“, каза Атанасов.

Подобни статии

Top