Шампионът Кубрат Пулев: Поясът се връща у дома, в България! (ВИДЕО)

„Поясът се връща там, където му е мястото – у дома, в България“, бяха първите думи на Кубрат Пулев след победата над Дерек Чисора в двубоя за европейската титла в Хамбург. Успехът не дойде никак лесно – двамата боксьори изиграха 12 рунда и накрая победата беше присъдена на Кубрат с 2:1 съдийски гласа.

„Спечелих с добра защита, мобилизация и дисциплинирана игра. Взел съм по нещо от всеки треньор, с които съм работил и искам да благодаря на всички. Заслугата не е само на Ули Вегнер и Ото Рамин, а и на Борислав Бояджиев, Михаил Таков, Коце Петков – Железото. Българите сме супер, благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят независимо от единствената ми загуба до момента. Тази победа е за България“, добави Кобрата.

Дерек Чисора пък бе недоволен от реферите, защото съдията на ринга правил забележки само на него, но не и на българина, когото той призова на реванш. Според британеца, Кобрата вкарвал само леки удари за разлика от доста по-силните негови.

Световният шампион Тайсън Фюри, който победи Владимир Кличко, също обяви, че не е впечатлен от Пулев.

„Определено не съм впечатлен. Пулев е добър боксьор, типичен представител на европейската школа, но не успя да победи Кличко. Просто не е от това ниво. Иначе стана много добър мач, а шоуто също беше на ниво“, заяви Фюри.

 

Подобни статии

Top