Шамхатистката Вики Радева – трикратна шампионка

viki_radeva

Пловдивската шахматистка Виктория Радева/ „Спартак“ Пд/ завоюва още 2 златни медала на на завършилото Републиканско първенство по ускорен шах и блиц в Пловдив. Така след като спечели единствения медал за града под тепетата в най-важната дисциплина – класически шах, младата надежда показа класа и в по-бързия шах. Като шампион на България тя придоби правото да представлява страната ни на Световно първенство в Гърция през месец октомври.

Виктория Радева направи и своеобразен рекорд като изигра общо 21 партии, от които спечели 20 и допусна само 1 реми. Тя единствена от всичките над 300 участника от 3 клуба не допусна загуба .

Вики няма много време за почивка, защото от 18 до 26 април ще вземе участие във финала за жени, който ще се проведе в Плевен, малко след това ще участва и на отборното първенство за жени във Слънчев бряг. В паузата между Плевен и Слънчев бряг пред отличничката от СОУ „Никола Вапцаров“ стои друго предизвикателство – да се представи успешно на матурите при кандидатстване след седми клас.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top