Шатра на Главната събра цялата доброта на пловдивчани (СНИМКИ)

IMG_4385

Цялата доброта на пловдивчани само под една шатра на Главната успяха да съберат днес учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии съвместно с Националния алианс за хора с редки болести. Всеки минувач получава  възможността да подари специална грамота на най-добрия човек, когото познава и по този начин да му благодари.

За Георги от Пловдив най-добрият човек е лидерът на политическа партия „Атака“ Волен Сидеров. „Той прави най-много за България в момента“, сподели пловдивчанинът и взе грамота, която да подари на своя любимец при някое от посещенията му в града под тепетата.

Георги бе единственият, който реши да връчи ордена на доброто на български политик. Всички останали, които взеха участие в инициативата, коментираха, че управниците ни са последните хора, които заслужават подобно признание.

„Добри хора няма“, лаконична бе възрастна пловдивчанка и с бърза крачка се отдалечи от шатрата, под която младите хора събираха грамотите. Песимизмът на жената обаче не успя да помрачи усмивките на учениците и те продължиха с още по-голям ентусиазъм инициативата си.

На няколко пъти силният вятър се опита да събори шатрата на добротата, но младежите от екипа с общи усилия успяха да я закрепят. „Нашите момчета са най-добрите хора, защото цял ден днес ще се грижат за нас и ще ни пазат от лошото време“, категорични бяха съученичките им.

Група момиченца пък решиха да зарадват своите майки и дори решиха да ги съберат на кафе и заедно да им връчат грамотите. Освен документ за най-добър човек, всеки участник в инициативата има възможност и да нашише послание по избор в тетрадка, която по-късно ще бъде съхранена от възпитаниците на гимназията.

Не липсваха и нарцистичните натури, които си взеха грамота, за да я подарят на… себе си. „Аз съм най-добрият човек, разбира се!“, с увереност заключи мускулестият Стоян. Имаше и много, които подминаваха инициативата и дори не желаеха да чуят за какво става въпрос. „Нормално е, все пак само на метри от нас се продават календарчета уж в името на благородни инициативи“, коментираха от Алианса за редки болести.

Грамоти ще се раздават до 18 часа днес, така че все още имате възможност да отдадете своето признание на най-добрия човек, когото познавате.

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top