Шатра на Главната събра цялата доброта на пловдивчани (СНИМКИ)

Цялата доброта на пловдивчани само под една шатра на Главната успяха да съберат днес учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии съвместно с Националния алианс за хора с редки болести. Всеки минувач получава  възможността да подари специална грамота на най-добрия човек, когото познава и по този начин да му благодари.

За Георги от Пловдив най-добрият човек е лидерът на политическа партия „Атака“ Волен Сидеров. „Той прави най-много за България в момента“, сподели пловдивчанинът и взе грамота, която да подари на своя любимец при някое от посещенията му в града под тепетата.

Георги бе единственият, който реши да връчи ордена на доброто на български политик. Всички останали, които взеха участие в инициативата, коментираха, че управниците ни са последните хора, които заслужават подобно признание.

„Добри хора няма“, лаконична бе възрастна пловдивчанка и с бърза крачка се отдалечи от шатрата, под която младите хора събираха грамотите. Песимизмът на жената обаче не успя да помрачи усмивките на учениците и те продължиха с още по-голям ентусиазъм инициативата си.

На няколко пъти силният вятър се опита да събори шатрата на добротата, но младежите от екипа с общи усилия успяха да я закрепят. „Нашите момчета са най-добрите хора, защото цял ден днес ще се грижат за нас и ще ни пазат от лошото време“, категорични бяха съученичките им.

Група момиченца пък решиха да зарадват своите майки и дори решиха да ги съберат на кафе и заедно да им връчат грамотите. Освен документ за най-добър човек, всеки участник в инициативата има възможност и да нашише послание по избор в тетрадка, която по-късно ще бъде съхранена от възпитаниците на гимназията.

Не липсваха и нарцистичните натури, които си взеха грамота, за да я подарят на… себе си. „Аз съм най-добрият човек, разбира се!“, с увереност заключи мускулестият Стоян. Имаше и много, които подминаваха инициативата и дори не желаеха да чуят за какво става въпрос. „Нормално е, все пак само на метри от нас се продават календарчета уж в името на благородни инициативи“, коментираха от Алианса за редки болести.

Грамоти ще се раздават до 18 часа днес, така че все още имате възможност да отдадете своето признание на най-добрия човек, когото познавате.

 

Подобни статии

Top