Шедьоврите на Пучини в една седмица в Пловдив

Шедьоври от Пучини ще звучат през седмицата в Пловдивска опера. Публиката ще има възможност да се наслади на безсмъртната „Тоска“ на 13 май и на Гала вечер с най-силните моменти от „Турандот“, „Бохеми“, „Мадам Бътерфлай“ и „Джани Скики“ на 15 май в Дом на културата.

За седмицата на Пучини в родния Пловдив пристига маестро Найден Тодоров. Изявите на талантливия диригент на пловдивска сцена намаляха, откакто той стана директор на операта в Русе. В сряда Найден Тодоров ще дирижира мултимедийната „Тоска“ на швейцарския режисьор Рето Никлер. Главните роли са поверени на Мариана Панова, Стоян Даскалов и Михаил Пулиев.

Галата „Бохеми и Пеперуди“ ще представи най-силните музикални моменти от други опери на италианския композитор, който е приеман за продължител на делото на Верди. Заглавието на вечерта е заимствана от биографичната книга за Пучини от Янош Бокай.  Диригентът Лучано Ди Мартино е подбрал грандиозни хорови сцени от „Турандот“, както и лирични обичани арии от „Мадам Бътерфлай“, „Бохеми“ и „Джани Скики“. Вълшебният свят на Пучини ще претворят солистите Евгения Ралчева, Таня Иванова, Светлана Иванова, Елена Чавдарова, Петър Данаилов, Михаил Пулиева, Стоян Даскалов, Марк Фаулър.

 

 

Подобни статии

Top