Шедьоври на симфонизма в пловдивската опера

Шедьоври на симфонизма ще могат да видят любителите на музиката тази вечер от 19.00 ч. в Концертна зала на Държавна Опера Пловдив. В концерта ще участват световноизвестният германски флейтист проф. Андраш Адорян и южнокорейската флейтистка Джи Хе Юн.

Двамата чуждестранни солисти ще изнесат концерт заедно с оркестъра на Държавна Опера Пловдив, концертмайстор Виеслав Новак и  диригент Йонг Чил Лий (Южна Корея).

Световноизвестният флейтист Андраш Адорян е роден в Унгария, като средата на миналия век заминава за Дания, където първо учи стоматология, а след това започва музикално образование: първо в Копенхаген, след това във Фрайбург (Германия). Проф. Адорян печели 2 награди от музикални конкурси, през 1987 става професор въс Висшето музикално училище в Кьолн (Германия). През периода 1970-1987 той е първи флейтист на известни симфонични оркестри в Стокхолм, Кьолн, Баден-Баден и Мюнхен.

От 1974г. Андраш Адорян живее в Мюнхен, председател е на немското дружество на флейтистите. Съпругата му също преподава флейта във Висшето музикално и театрално училище, Мюнхен.

Проф. Андраш Адорян и флейтистката Джи Хе Юн са в Пловдив по покана на Държавна Опера Пловдив и ще представят произведения на Моцарт, Менделсон-Бартолди, Доплер и Чайковски.

Билети за концерта се продават на касата на Концерта зала, пл. Централен 1.

Подобни статии

Top