Шестима обвинени в производство и разпространение на марихуана

marihuana

Шестима души са обвинени за производство и разпространение на марихуана, съобщиха от полицията. Те са разкрити след разследване, проведено под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив.

След получена информация в ОДМВР-Пловдив, на 24 и 25 май, под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив служители от отдел „Криминална полиция“ и сектор “Специализирани полицейски сили” предприели интензивни процесуално-следствени действия. В съвместната операция са участвали и колегите им от СДВР и ОДМВР в Пазарджик и Плевен.

Установено било, че в Пазарджик, в с. Кърнаре и в плевенското с. Бохот е организирано отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества. Изяснено е, че в нефункциониращ птицекомбинат, в близост до с. Бохот Г.Д., М.М.и Е.М., подпомагани от Л.З. са засели и отглеждали марихуана. При предприетото претърсване в постройката на бившия птицекомбинат са открити две оборудвани помещения с 531 растения марихуана в различен стадий на растеж, изсушена марихуана с общо тегло 166,57 гр, кокаин с общо тегло 0.29 гр и пистолет с боеприпаси, вероятно газов. Помещенията са специално оборудвани със самостоятелно осветление и напояване.

Същия ден – 24 май 2015 г. е извършено претърсване и на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Г.А., придружаван от брат си Х.А. Открити и иззети са 57 растения марихуана в начален стадий на растеж. По-късно, при претърсване в дома на братята в Пазарджик са открити и иззети вакуумирани найлонови пликове, съдържащи марихуана с общо тегло 1,715 кг, електронна везна със следи от марихуана, приспособления и торове за отглеждане на марихуана, както и 5 растения от наркокултурата.

Г.Д., М.М., Е.М. и Л.З. са привлечени като обвиняеми за засаждане и отглеждане на марихуана, а Г. Д. – и за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Г.А. и Х.А. са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана.

В пловдивския отдел “Криминална полиция” е образувано досъдебно производство по чл. 354а ал.1 и чл. 354м ал.1 от НК. Всички обвиняеми са задържани до 72 часа и предстои разглеждане на искане на ОП – Пловдив за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top