Шестима ученици на съд за побоя над 16-годишния Румен

Rumen Koi4ev1

Шестима млади фенове на Локомотив Пловдив отиват на съд жестокия побой над 16-годишния ученик от Руската гимназия Румен Койчев. Дванадесетокласниците Васил Мицкулев /19 г./, Георги Иванов /19 г./ и Димитър Хорозов /19 г./, десетокласниците Виктор Радин /16 г./ и Спас Радичев /16 г./ и единайсетокласникът Николай Петров /17 г./ са обвинени, че на 3 януари вечерта са нанесли средна телесна повреда на 16-годишното момче.

Румен и приятелите му били причакани от ултрасите пред заведение в кв. „Кючук Париж“. Феновете изпратили като примамка друго момче. Така момчетата били примамени да излязат навън, но като видяли въоръжените с палки младежи, избягали. Последен от заведението излязъл Румен и ултрасите се нахвърлили върху него.

В резултат на побоя младият волейболист е с избит зъб, мозъчен кръвоизлив и си гълта езика. На момчето помогнал мъж от заведението.

Според обвинителния акт обвинените ученици напълно са осъзнавали действията си и са извършили престъплението по хулигански подбуди.  По време на разпитите младежите не са се признали за виновни.

Припомням, че за случая стана известно, след като бе разгласен от родителите на момчето, чиято майка е журналист в Радио „Пловдив“. Впоследствие бе разпоредено пълно разследване от главния прокурор Сотир Цацаров.

 

Подобни статии

Top