Шестият PolineROOOCK fest стартира с благотворителна кауза

polinero4

Благотворителен рок концерт ще събере средства за Детската клиника при УМБАЛ „Св. Георги“. Девет пловдивски групи ще свирят на сцената на Летния театър на 14 май. Всички приходи ще бъдат публично отчетени и дарени на болничното отделение. Сред участниците в концерта се открояват групи като Renegade, Downer Kill, IVORY TWILIGHT, John Steel и др.

Билетите са на цена от 10 лева. Организаторите обявиха, че в благотворителната проява са искали да се включат още много пловдивски банди, но форматът не го е позволил. Музикантите от група Ренегат дори увериха, че преди да излязат да свирят, ще си платят входа на събитието.

„Музиката ни доставя удоволствие и същевременно сме готови да помогнем на някого – това е добре дошло за нас. Трябва да даваме малко допинг на доброто. Макар и парите да означават много, те не са всичко“, каза вокалистът и фронтмен на група Renegade Константин Кацаров.

15, 16 и 17 май са датите за шестото издание на Polinerooock fest. Ще участват 70 музиканти. Пловдивските банди са четири, а останалите са от София и Стара Загора. Три групи гостуват и от Македония, Румъния и Израел.

„Продължаваме традицията да няма слаби групи. Може да не са известни всичките, но няма компромис в качеството на това, което се показва на сцената на Летния театър. За благотворителния концерт театърът ни беше предоставен безвъзмездно от Национална агенция „Музика“, обяви организаторът Владислав Ботев.

Цената на тридневния билет е 16 лева, а за всеки ден поотделно – 10. И тази година на сцената на Летния театър ще забият емблематични групи от българската рок класика като Епизод и Контрол.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top