Шестокласничката от Асеновград паднала от 7 метра

От 7 метра височина е паднало 12-годишното дете от Асеновград, което се намира в кома и на вентилационно дишане в КАИЛ на УМБАЛ „Св. Георги“. Както DCNEWS вече писа шестокласничката спряла да си върже обувката на пътя за Асеновата крепост, но залитнала и паднала от урвата чак до главния път за Смолян. Единствено храстите са я спрели да не падне на шосето, обясни директорът на училището, в което учи момиченцето Петър Шиков.

Според Шиков състоянието на детето е все същото. Той разказа, че вчера след инцидента класната на момичето дошла при него и много разстроена му обяснила как се е случило всичко. Самият той е написал доклад до общината как е протекъл спортния полуден в СОУ „Княз Борис Първи“. „Нямаме възможност всички деца да спортуват в двора и затова този клас е отишъл до Асеновата крепост. Инцидентът е станал на връщане“, обясни директорът.

18 деца са били с класната ръководителка. „Познавам добре детето, много неприятен инцидент, много трагично“, коментира още Шиков.

Отговорност за случилото се носят класната ръководителка и директорът на училището, категорична беше зам.-кметът по хуманитарни дейности Мария Вълканова пред Нова тв днес. Тя съобщи, че е получила  подробен доклад от директора Петър Шиков как е бил организиран спортния ден.

Няма как децата да бъдат извозвани с автобус, това са ученици от нашия град, които са дошли на разходка, допълни Вълканова. По думите и, както и според другия зам.-кмет Петър Кънев, няма как да се сложат мантинели по целия път. „Там където има възможност са сложени предпазни мантинели, но повече не е възможно. Не може и пътят да бъде пешеходна зона, тъй като той води към 4 села и е единствена пътна връзка“, коментира още Вълканова.

Случаят продължава да се разследва от полиция и прокуратура.

Подобни статии

Top