Шесто издание на конкурса „Недоизречено“

Писателят Стефан Бонев ще гостува на учениците и учителите от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери”. Срещата ще бъде на 28 ноември 2014 г., от 12.30 ч. в мултимедийната зала на учебното заведение.

Авторът ще представи сборниците си „Разкази за двама“, „Изпит по летене“ и „Пред прага на храма“. Основна тема на срещата, обаче, ще бъде неговият проект „Недоизречено” като своеобразна творческа литературна работилница, добила известност в пловдивските училища чрез проведените досега пет конкурса с това име.

Стефан Бонев ще запознае присъстващите и с някои от финалистите в досегашните издания на “Недоизречено“: Евелина Кованджийска – автор на няколко стихосбирки, лауреат на поетичния приз „Дора Габе”, носител на голямата награда от петото издание на „Недоизречено”; Таня Даскалова – ученичка в ГХП „Св. Св. Кирил и Методий” –удостоена с награди от третото и петото издание на надпреварата, както и Бехрин Шопова – наградена в последния конкурс.

Очаква се по време на срещата писателят да даде старта на шестото издание на „Недоизречено“. Текстовата матрица, която е една и съща за всички досегашни конкурси, съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета за попълване от съответния участник. Целта е, ставайки съавтори на Стефан Бонев, кандидатите да сътворят автентични литературни произведения.

През май „Недоизречено” получи награда „Пловдив” за проведените през миналата година две ученически издания в ЕГ Иван Вазов“ и ГХП „ Св. Св. Кирил и Методий“.

 

Подобни статии

Top