Шест знака, че несигурността контролира живота ви

Кои са сигурните признаци, че сме несигурни в себе си и как тази липса на самочувствие на прави нещастни. Вижте шест знака, че несигурността контролира живота ви, и съвети как да се справите.

1. Обичате да угаждате на другите

Ръководите се от това какво искат другите, а не от това, което би удовлетворило вас. Имате нужда да виждате и чувате одобрението на хората постоянно, в противен случай сте нещастни.

Преодолейте го: Вгледайте се в себе си и се научете да разпознавате кога вършите нещо по своя воля и кога заради някой друг. Опитайте се да разсъждавате над тези ситуации и малко по малко да ги променяте.

2. Не можете да отказвате

Не само искате останалите да са щастливи, но и опитвате винаги да сте на тяхното мнение, да действате според техните искания и не успявате да им откажете… Независимо колко дискомфорт ще ви донесе това. Правите го както за близките, така и за хората, които не са важни в живота ви.

Преодолейте го: Започнете казвате „Не“ за малките неща и на не толкова близки хора. В началото ще е трудно и вероятно хората отсреща ще тълкуват действията ви като грубост (защото са свикнали да не им отказвате). Малко по малко обаче ще започнете да се чувствате все по-комфортно в подобни ситуации.

3. Имате усещането, че не вършите достатъчно

Преследва ли ви онова усещане, че е можело да направите още, че не вършите достатъчно в дадена ситуация. Вероятно се обиждате и при най-малката забележка. Мислите, че не заслужавате нищо в живота си. Това е сигурен знак, че сте несигурни.

Преодолейте го: Споделяйте с близък човек как се чувствате, опитайте се да си създадете самочувствие. Дори да звучи като клише, опитайте в писмен вид да изброите нещата, в които сте добри, към които имате принос. Не забравяйте дори малките неща, защото те са в основата на значимите събития.

4. Сравнявате се с останалите…постоянно

Няма по-голям знак за несигурност от това, че винаги се сравнявате с другите. Гледате какво имат, какво са постигнали и веднага сравнявате като си повтаряте какво ви нямате, какво не ви се е случило. Изпадате дори в състояние на самосъжаление.

Преодолейте го: Избягвайте хората, които ви карат да се чувствате по подобен начин. Може да звучи крайно, но е далеч по-лесно осъществимо от това да си кажете, че „трябва да спрете да се чувствате така“ – реплика, която ще получите от хора, които не са били във вашата ситуация.

5. Не виждате смисъл в нищо

Сигурен знак за несигурност е това, че не виждате смисъл в нещата, които вършите. Работата, приятелствата, връзките – всичко.

Преодолейте го: Премислете добре мястото си в живота на своите близки и приятели. Вижте с какво заемате специално място в него.

6. Не харесвате тялото си

Чувствате несигурност по отношение на тялото си. Обличате предимно много широки дрехи в неутрални цветове, чувствате се засрамени всеки път, когато някой ви погледне на улицата, защото мислите, че ви съди.

Преодолейте го: Хубавото е, че живеем във времена, в които жените добиват увереност в телата си. Стандартите за красота се изменят и plus size красавиците имат все по-голяма роля там. Съветът ни е да потърсите вдъхновение именно в тези интернет plus size сензации. Потърсете съвети как да се обличате според фигурата си. Светът ще ви вижда така, както вие се виждате в огледалото.

Източник: rozali.com

Подобни статии

Top