Шест огнестрелни рани по тялото на пиарката Татяна Стоянова - DC news

Шест огнестрелни рани по тялото на пиарката Татяна Стоянова

Окръжната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство за убийството на Татяна Стоянова.

Началникът на отдел „Канцелария“ на кмета на Пазарджик бе убита на 12 януари. Тя бе простреляна на входа на гаража си, след като е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на жилищната кооперация, в която живее.

Наблюдаващият прокурор е присъствал на първоначалните действия по разследването. При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания, съобщиха от прокуратурата.

Не са установени очевидци на деянието. Не са установени и лица, които да са чули изстрели или други необичайни шумове. Сигналът на телефон 112 е подаден от съседи на убитата, около 18.40 часа на 12 януари, които са видели тялото, докато са се прибирали към дома си.

Към момента са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението и се преглеждат записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.

Предстои допълнителен оглед на местопрестъплението, оглед и аутопсия на тялото на жертвата. Ще бъдат извършени СМЕ, балистична експертизи и ДНК изследване.

Ще бъдат извършени и претърсвания и изземвания в жилището и служебния кабинет на жертвата, както и разпити на свидетели. Разследващите ще установят лица от близкия кръг около жертвата, с цел изясняване на евентуални мотиви за убийството.

От прокуратурата заявяват, че от момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top