Шефовете на Локо на среща с Гигов, готови са с бюджет от 2 млн.

LOKO

Новите шефове на пловдивския Локомотив ще имат среща с бизнесмена Николай Гигов. Това обяви Николай Неделчев, който е председател на сдружение „Обединение за Локомотив” на днешната пресконференция. На нея взеха участие още членовете на управата д-р Златко Илиев, д-р Борис Джурджев, д-р Константин Думанов и Стоян Грозлеков.

Още вчера се заговори, че Гигов може да прояви интерес да инвестира в пловдивския клуб, на който бе начело през 90-те години на миналия век. Ако той не се съгласи да поеме издръжката на тима, то сдружението ще се оправя със собствени сили.

До този момент новите шефове са вложили 200 хиляди лева, с което са спасили отбора от гибел. Бюджетът за новия сезон ще бъде 2 милиона лева, а месечно за заплати ще се харчат 70 хиляди лева. Клубът няма задължения към други клубове, но има да дава още 1,5 милиона лева на НАП и 80 хиляди лева на футболисти, които ще бъдат разсрочени.

В момента Локомотив разполага с 18 играчи, в това число и новите попълнения като Димо Бакалов и Зоран Балдовалиев. Очакват се още футболисти, като от „Лаута” се надяват да вземат от разпадащите се Локомотив (Сф) и ЦСКА.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top