Шефът на ІІІ РУ призован по дело за купуване на гласове - DC news

Шефът на ІІІ РУ призован по дело за купуване на гласове

Шефът на Трето РУ в Пловдив Никола Симов е призован днес в съдебната зала по делото за купуване на гласове в полза на общинския съветник от ЗС „Александър Стамболийски“ Кирил Търев. Това стана на предишното заседание по процеса срещу обвинения в пазаруване на гласове за съветника Иван Димитров през юни.

Днес делото ще се гледа за пореден път, след като се наложи да започне отначало. На днешното заседание се очаква да се състои очна ставка между полицая Чавдар Данев и основния свидетел Тодор Котов. През юни Данев не се яви в съдебната зала, въпреки че бе призован редовно и съдът го глоби със 100 лева. Очната ставка с него трябва да потвърди дали Тодор се е срещал с полицейския патрул. Затова е призован и дежурният по управление в същата вечер – инспектор Къркеланов.

На предишното заседание също се състоя очна ставка – с другия полицай от екипа – Димитър Чоплишки. Той разпозна Тодор Котов, който обаче беше категоричен, че нито е ходил на бензиностанция, нито се е срещал с полицаи.

Припомняме, че това е първото наказателно дело за купуване на гласове на местните избори в Пловдив. 33-годишният Иван Димитров е обвинен, че е предложил по 30 лева на Саркис Саркисян и Тодор Котов, за да гласуват в полза на Кирил Търев.

Той бе сред съветниците с най-много преференциални гласове на изборите в края на миналата година. 24-годишният съветник получи 1292 преференции и от 8-ма позиция се пренареди до втора в листата на ЗС „Александър Стамболийски“.

Подобни статии

Top