Шеф Борис Петров раздава храна в благотворителна кампания „Топъл обяд“

графиня помери (1)

Шеф готвачът Борис Петров се включва в благотворителната кампания „Топъл обяд“ днес от 11.30 ч. Най-новото попълнение в екипа на Alchemist Residence ще раздава храна на нуждаещите се заедно с  д-р Невен Енчев. Майсторът в кухнята подкрепя инициативата на лекаря, която започна преди повече от година и чиято популярност нараства непрекъснато. Хората получават топла храна пред входа на болница „Медлайн“ на ул. „Филип Македонски“ 37 в Пловдив.

Ще участвам с огромно удоволствие в акцията на фондация „Качество на живот“, защото мое твърдо убеждение е, че на хората в нужда трябва да се помага винаги, когато човек има възможност, заяви шеф Петров.

Наскоро в кампанията се включи и графиня Естер дьо Помери, осигурила множество дарения за нашата страна и удостоена с орден „Мадарски конник“ от президента заради благотворителните си жестове. Тя участва в раздаването на храната за бедните заедно с д-р Енчев.

У нас има толкова много бедни хора, които се нуждаят от подпомагане с храна. А силата на една държава се измерва по това как тя се грижи за бедните и болни хора, отбеляза  д-р Енчев.

Топъл обяд получава всеки, от фондацията не изискват хората да представят документи, удостоверяващия техния социален статус. Единственото условие е да си носят съдове за храната.

Акция „Топъл обяд“ стартира през октомври 2014-а след благотворителната кампания „Топло сърце“, която окуражи и подпомогна пострадалите от наводненията в Мизия.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top