Шивачката от с. Васил Левски, убила бебето си, отива на съд

Пловдивската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу 38-годишната шивачка от карловското село Васил Левски, която уби новороденото си бебе през август. Пенка Тодорова удавила момиченцето в дере в местността „Новите лозя“ край Калофер, зад цеха на „Интендантско обслужване“, в който работела.  Случаят потресе цяла България. Според съдебните експерти  бебето е било напълно доносено и здраво, но е живяло едва 10-15 минути и смъртта му е настъпила от удавяне.

Жената била разведена и от 2 години живеела с приятеля си Иван Иванов в дома му в с. Васил Левски. Двете й деца от първия брак живеели в Карлово, но тя се грижела и за тях.

Първоначално Пенка не знаела, че е бременна. Впоследствие, когато започнала да напълнява, тя ходела с широки дрехи с дълги ръкави. На 7-ми август тя отишла на работа сутринта, но по обяд получила болки и помолила да я освободят от работа, за да отиде на лекар. Казала, че отива на доктор и на охранителя на портала, който забелязал, че тя си тръгва. На пазача обаче му направило впечатление, че вместо към Калофер, Пенка тръгнала към дерето зад цеха. След около половин час жената се върнала и потеглила към града, за да хване автобуса за село Васил Левски. Там обаче жената получила тежък кръвоизлив и припаднала. Час по-късно в карловската болница се разбрало, че тя е родила съвсем скоро. До вечерта полицаите намериха трупчето на бебето, хвърлено в течащата вода в дерето.

Тройната комплексна психиатрична–психологична експертиза, приложена към делото доказва, че Тодорова не страда от психично заболяване. Според вещите лица жената е действала подредено и целенасочено. Експертите твърдят, че тя не се е намирала в следродова депресия, която да е довела до отслабване на задръжките й. При разпитите обаче майката твърдяла, че бебето се е родило мъртво.

Срещу нея е повдигнато обвинение за убийство на собствената си дъщеря. Ако бъде призната за виновна, Пенка Тодорова може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Снимка: vchas.net

 

Подобни статии

Top