Шизофреник се барикадира, заплаши да си пререже вените

Шизофреник от Пловдив се барикадира в апартамента си на бул. „Васил Априлов” в Пловдив, съобщи „Монитор”. Мъжът е заплашил, че ако някой разбие вратата на жилището, ще си нареже вените.

Сигналът за случващата се психо драма бил получен на 112 в 13,30 часа. Подала го майката на психично-болния Любчо, който живее сам в един от високите блокове на „Васил Априлов” 124 от северната страна на булеварда. Жената всеки ден носела храна на болния си син, но в петък по обяд той отказал да й отвори вратата. Предполага се, че по-рано през деня майка и син са се скарали за нещо, което е предизвикало яда на болния мъж. Той категорично отказвал да види майка си, като дори видът на храната не го умилостивил. Любчо заявил на майка си, че няма да отвори и се наложило жената да повика полиция.

На адреса освен униформените отишъл и екип на Бърза помощ. „Можем да разбием вратата”, предложили униформените на майката, но в този момент Любчо им извикал, че ако някой напъне входната врата, той ще си отреже вените. Половин час, след като и майката, и полицаите си тръгнали от адреса, Любчо се показал навън. Той носел със себе си нож и плашел комшиите, че ще си разреже вените. Когато хората го почерпили с кафе, болният пловдивчанин се успокоил и се прибрал у дома си. Предполага се, че ще бъде настанен за лечение в Психодиспансера.

Това не е първи случай в Пловдив, при който психично-болни се барикадират в домовете си и плашат със самоубийство. Само преди около месец шизофреник заключи себе си и майка си в апартамента им на бул. „Свобода”. Заложническата драма там продължи 16 часа, след които болният пловдивчанин, който се оказа, че е и наркоман, бе настанен в Психодиспансера за лечение.

 

Подобни статии

Top