Шок! Индонезийско племе облича мъртъвци с нови дрехи 18+ (СНИМКИ)

1458054117-799bad5a3b514f096e69bbc4a7896cd9

Погребенията на близки хора за нас са свещен ритуал. От момента, в който ковчегът се спуска в гроба, тялото и душата на починалия принадлежат към вечността. В нашата култура не е прието да безпокоим мъртвите.

Съвсем различна и напълно противоположна е представата за мъртвите на индонезийското племе Торайя. Там, на другия край на земното кълбо, мъртвите се почитат по друг начин.

Веднъж годишно покойникът се изважда от гроба и се облича в чисти дрехи. След това мъртвите „се разхождат“ из селото. Оригиналното име на този ритуал звучи като „Ma’nene“, което в превод означава „церемония за почистване на труповете“.

Индонезийците се отнасят с огромно уважение и любов към мъртвите тела, все пак те все още са членове на семейството им. Пренебрегването на този ритуал би било проява на пълно неуважение към умрелите.

За жителите на тази тихоокеанска страна западните традиции, в които отсъства ритуал за „почистване на трупове“, им изглеждат супер странни. Трябва да признаем, че и ние се плашим от техните традиции. Важното е винаги да помним, че красотата на човечеството се проявява в неговите различия.

Източник: pure-t.ru
Превод: DCNEWS

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top