Шотландският Хибърниън иска Динко Хоркаш

Вердер (Бремен) и Щурм (Грац) също са опции за хърватския вратар на Локомотив

Интересът към вратаря на Локомотив (Пловдив) Динко Хоркаш се засилва все повече с наближаване на отварянето на трансферния прозорец. В последните дни се появи нов много сериозен кандидат за подписа на вратар номер едно на родното първенство за миналата година.

Става въпрос за шотландския Хибърниън. Лично мениджърът на тима от Единбург Николас Монтгомъри настоява за трансфера. 41-годишният специалист, който пое Хибс през септември, а преди това триумфира в Австралия с тима на Сентръл Кост Маринърс, изповядва идентичен с Локо стил и точно поради тази причина има желание да има в редиците Динко Хоркаш. Хърватинът се отличава освен с великолепен рефлекс под рамката, но също така играе добре с крака и участва в разиграването на топката. Хибърниънс се намира на седмо място в шотландския елит (б.а. – участват 12 отбора). Ако отиде в този клуб, стражът ще попадне в радара на редица английски тимове.

Монтгомъри вече е провел разговор с Хоркаш, като го е запознал и с базата на клуба.

Както е известно, стражът отказа да подпише нов договор със смърфовете и по настояване на собственика Христо Крушарски бе изваден от състава на Александър Томаш. Настоящият контракт на хърватина приключва в края на сезона и той ще бъде свободен агент през лятото.

Очаква се окончателно решение за бъдещето си Динко Хоркаш да вземе в края на месеца. Сериозен интерес към него има още от Вердер и Щурм (Грац), като австрийците вече са изпратили конкретна оферта до мениджъра на вратаря. Преди няколко седмици стражът отхвърли оферта от японската Джей лига, тъй като целта му е да играе в Европа.

С изтичащ договор с Локо е и Евандро. В момента клубът преговаря с бразилския халф за удължаването му.

Източник: Тема спорт