Шофьорът-беглец застава пред съда във вторник

Орхан, който разиграваше патрулка из пловдив, остава в ареста

Шофьорът-беглец Орхан Яшаров застава пред съда във вторник. Само за 20 дни окръжната прокуратура успя да внесе, а съдът да насрочи делото срещу 25-годишния младеж, който на 19 октомври превърна центъра на Пловдив в сцена от американски екшън, разигравайки полицаите от Четвърто районно управление. Гонка, стрелба, двама ранени служители на реда и 5 блъснати автомобила, единият от които полицейски, е равносметката от опита на Орхан да избяга от органите на реда.

На 19 октомври младежът влязъл в забранена улица в кв. „Капана“, но не спрял на полицейска стоп палка и избягал. Полицаите го подгонили по пловдивските улици и успели да го задържат на бул. „Христо Ботев“. На няколко пъти преди това беглецът се опитал да изблъска от платното патрулната кола, като накрая се стигнало до стрелба и сблъсък в близост до кръстовището на Сточна гара. При удара пострадаха двамата униформени, блъснати бяха други четири коли, а полицейският автомобил бе помлян. Щетите върху него са за близо 6300 лева.

Три обвинения са повдигнати срещу Орхан Яшаров, като освен за хулиганство, той е обвинен в причиняване на катастрофа със значителни имуществени вреди и употреба на сила спрямо органите на властта.

Това е първото заседание по делото.

Подобни статии

Top