Шофьорът, затрил близначките Яница и Виолета, опитал да се обеси (СНИМКИ)

23-годишният Атанас Тонев от Стамболийски, който бе осъден на 8 години затвор заради катастрофата, при която загинаха 19-годишните близначки от Пловдив Яница и Виолета Филчеви и 22-годишния Ивайло Петров, опитал да се самоубие.  Това съобщи адвокатката му Светлана Званчева. Тя разказа, че младежът опитал да се обеси, но съседка го видяла и успяла да го спре.  Атанас не можел да преживее загубата на двете абитуриентки и приятеля си Ивайло.

Днес младият мъж, който още не може да се възстанови от тежкия пътен инцидент, станал преди година, се появи в съда, опирайки се на две патерици. Той обжалва наложената му на първа инстанция присъда, въпреки че тя бе редуцирана с една трета, след като той се призна за виновен за пътния инцидент.

Припомняме, че катастрофата стана точно преди година – на 28 април 2015г. в Стамболийски. Тогава, управлявайки „Ауди А4″, Атанас се опитал да изпревари със 107 км/ч. друг лек автомобил „Хюндай“, който завивал наляво и вече бил с включен ляв мигач.  След удара аудито започнало да се върти по часовниковата стрелка и странично да се хлъзга по пътната настилка. То напуснало платното за движение и се ударило в три коша, а после и в крайпътно дърво.

От удара на място загинали двете близначки – Яница и Виолета, на които само след месец предстоял абитуриентски бал и колегата на Тонев Ивайло Петров – баща на току що родено момиченце – Ивона. Самият Атанас успял да излезе от колата през прозореца на шофьорската врата и останал да лежи на земята, тъй като имал счупване на лявата тазобедрена става.

На първата инстанция Окръжният съд прие, че деянието му представлява особено тежък случай.  Именно тази квалификация обжалва Атанас. Адвокатката му настоява извършеното от него да се третира като причиняване на смърт на повече от едно лице.

Днес Апелативният съд отложи процеса за 30 май, защото се оказа, че в кориците на делото няма характеристични данни за извършителя. Назначена бе и псхилого-психиатрична експертиза, която да изясни каква е причината за опита за самоубийство на Тонев.

Подобни статии

Top