Шофьорът на Преслава пак пред съда, делото при закрити врати

Делото срещу шофьора на Преслава Иван Сарафски, отново ще се гледа днес в Пловдивския окръжен съд. На предишното заседание – през април, то бе засекретено заради използване на СРС-та. Специалните разузнавателни средства са употребени срещу другия подсъдим – бившия катаджия Костадин Илиев. Подсъдими по делото са също съучастникът на Илиев Сергей Джамбазов, Борислав Ташев и Тихомир Монев.

Припомняме, че шофьорът на фолкдивата прегази на 6 декември 2014-та година 84-годишния Петко Петков. Трагедията се случила на пешеходната пътека до пловдивската жп гара. Пийналият Сарафски бил посъветван от катаджията Костадин Илиев да се смени с друг човек, който да поеме вината му. Така шофьорът убедил Борислав Ташев да каже, че той е управлявал колата, с която е блъснат стареца и избягал от мястото на инцидента.

В хода на разследването по досъдебното производство станало ясно, че бившият служител на „Пътна полиция“ Костадин Илиев е замесен и в афера с регистрация на автомобили в КАТ срещу подкупи. Бившият катаджия и посредникът Сергей Джамбазов вземали по 50 лева на кола, за да я регистрират, като оставяли за себе си комисионни. Затова Костадин Илиев е обвинен във вземане на подкупи и злоупотреба със служебното положение, като сумата, която прибрал като комисионни и за която е повдигнато обвинението срещу него, е общо 80 лева.

Срещу Борислав Ташев и Тихомир Монев са повдигнати обвинения за подпомагане на Сарафски да избяга от закона.

Повече вижте ТУК!

 

Подобни статии

Top