Шофьорът, прегазил майка на магистралата, обжалва условната си присъда

Отложиха делото за блъснатата майка с бебешка количка край Пловдив

Шофьорът, прегазил на магистрала „Тракия“ млада майка с количка обжалва едногодишната си условна присъда днес от 10.30 часа. Същевременно прокуратурата също протестира размера на наказанието на Иван Торошанов, който беше лишен и от право да управлява автомобил за срок от 1 година и 3 месеца.

Торошанов беше осъден за това, че на 08.06.2012 г. на южното платно за движение на автомагистрала „Тракия” при управление на МПС влекач „Рено Премиум” с полуремарке е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 26-годишната Добромира Трахнова. След инцидента шофьорът избягал от мястото на катастрофата.

В нощта на 8 юни младата жена изпуснала автобуса за Съединение и тръгнала да се прибира пеша с бебето си от Пловдив към градчето. В тъмното обаче, Добромира, която имала много висок диоптър, объркала пътя и се качила на магистрала „Тракия“. Тръгнала да пресича с бебешката количка пътното платно и била блъсната от ТИР-а, шофиран от Торошанов.

При удара бебето изхвърчало от количката и паднало в канавката, като се отървало без наранявания. Младата жена обаче загинала на място.

Подобни статии

Top