Шофьор не помни, че е давал подкуп на полицаи

Пловдивският окръжен съд отново отложи делото срещу пияния шофьор, който на 21 юни подхвърли подкуп от 50 лева на двама пътни полицаи. Причина за отлагането стана недовършената съдебно-психиатрична експертиза на 33-годишния Марин Димов, която трябва да докаже какво е психичното му състояние и дали има отклонения.

Марин Димов се изправя за втори път пред окръжния съд за опита да подкупи двама пътни полицаи от районното управление на полицията в Карлово. Той бил задържан да шофира във видимо нетрезво състояние на 21 юни между Баня и село Климент, но отказа да признае вината си пред съда. Димов е осъждан четири пъти, като в два от случаите присъдите са за управление на автомобил с над 3 промила алкохол в кръвта.

Когато бил задържан през юни, той отказал да даде кръвна проба, тъй като знаел, че го грози затвор за шофиране в пияно състояние. Полицаите започнали да му пишат акт, а той подхвърлил 50-левова банкнота до скоростния лост, за да се почерпят, разказаха днес в съдебната зала служителите на реда.

Майката на шофьора – Ваня Димова, също потвърди, че синът й пие, понякога и само по една бира, а след това не помни какво прави.

Това е от тежката катастрофа, голямата, която беше извършена 2013 година и му оказа влияние. Тогава той падна от 200 метра в дерето. Но не му се получава така само от една бира, казвам какво виждам пред очите си в къщи. Аз няма да тръгна да го следя по пътя какво прави –  виждам, че не помни нищо, защото е в къщи, обясняваше след делото майката.

Последната присъда на Димов е за шофиране в пияно състояние и е условна. Месец след това, докато е бил в изпитателен срок, той е задържан отново да шофира пиян.

На следващото заседание, което бе насрочено за 10 септември, се очаква да бъде приета психиатричната експертиза, която да изясни напълно какво е състоянието на шофьора и дали има бели петна в паметта. Това би трябвало да изясни напълно ситуацията и делото, започнато като бързо производство, да приключи с присъда.

Подобни статии

Top