Шофьор не помни, че е давал подкуп на полицаи

10006242_10201417471149721_4310304442622920092_n

Пловдивският окръжен съд отново отложи делото срещу пияния шофьор, който на 21 юни подхвърли подкуп от 50 лева на двама пътни полицаи. Причина за отлагането стана недовършената съдебно-психиатрична експертиза на 33-годишния Марин Димов, която трябва да докаже какво е психичното му състояние и дали има отклонения.

Марин Димов се изправя за втори път пред окръжния съд за опита да подкупи двама пътни полицаи от районното управление на полицията в Карлово. Той бил задържан да шофира във видимо нетрезво състояние на 21 юни между Баня и село Климент, но отказа да признае вината си пред съда. Димов е осъждан четири пъти, като в два от случаите присъдите са за управление на автомобил с над 3 промила алкохол в кръвта.

Когато бил задържан през юни, той отказал да даде кръвна проба, тъй като знаел, че го грози затвор за шофиране в пияно състояние. Полицаите започнали да му пишат акт, а той подхвърлил 50-левова банкнота до скоростния лост, за да се почерпят, разказаха днес в съдебната зала служителите на реда.

Майката на шофьора – Ваня Димова, също потвърди, че синът й пие, понякога и само по една бира, а след това не помни какво прави.

Това е от тежката катастрофа, голямата, която беше извършена 2013 година и му оказа влияние. Тогава той падна от 200 метра в дерето. Но не му се получава така само от една бира, казвам какво виждам пред очите си в къщи. Аз няма да тръгна да го следя по пътя какво прави –  виждам, че не помни нищо, защото е в къщи, обясняваше след делото майката.

Последната присъда на Димов е за шофиране в пияно състояние и е условна. Месец след това, докато е бил в изпитателен срок, той е задържан отново да шофира пиян.

На следващото заседание, което бе насрочено за 10 септември, се очаква да бъде приета психиатричната експертиза, която да изясни напълно какво е състоянието на шофьора и дали има бели петна в паметта. Това би трябвало да изясни напълно ситуацията и делото, започнато като бързо производство, да приключи с присъда.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top