Шофьор, осъден за алкохол в Асеновград, с още една присъда

Осъждан за шофиране в пияно състояние от Асеновграския районен съд, днес получи още една присъда за същото престъпление, похвали се Районната прокуратура в Пловдив. Този път присъдата му е ефективна.

Пет месеца ще лежи зад решетките 54-годишният пловдивчанин Антон Т. Той се качил зад волана с 1.36 промила алкохол в кръвта, но преди шест години е осъждан на 4 месеца условно с три години изпитателен срок за шофиране с 1,48 промила алкохол от Асеновградския районен съд. Той е бил спрян за проверка на бул. „Цариградско шосе“ от служители на МВР, които провеждали полицейска операция по безопасността на движението.

54-годишният Антон ще лежи при първоначален „строг режим“ в затвора, тъй като е осъждан преди за същото престъпление и това утежнява вината му. Съдът отнел и книжката на водача за срок от една година и половина. Присъдата му е окончателна, тъй като той се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата.

По същото обвинение на седем месеца затвор при първоначален „строг режим“ е осъден Димитър Д., на 56 г. от гр. Пловдив, като съдът му е наложил също 400 лева глоба и му е отнел свидетелството за правоуправление за срок от една година. Той бил спипан от полицаите на 10 март, докато шофирал опела си с 1,40 промила алкохол на ул. „Ландос“ в Столипиново. Служителите на реда първоначално забелязали, че автомобилът се движи без включени фарове. Димитър също е осъждан на шест месеца условно за същото престъпление, но преди десет години. Оказало се, че той е осъждан и за други криминални престъпления. Мъжът също се е признал за виновен и присъдата му е окончателна.

Двете осъдителни присъди са постигнати след бързи производства, посочват от прокуратурата.

„Приключилите наказателни производства са добър образец за справедливо и изключително бързо правораздаване. Те следва да послужат като пример към обществото за неизбежност от наказание при доказана вина и предупреждение с цел въздържане от извършване на престъпления, в частност на такива свързани с транспорта“, коментира прокурорът по двете дела – Георги Кърпаров от Районна прокуратура-Пловдив.

Подобни статии

Top