Шофьор с 2,10 промила ще лежи 2,5 години затвор

sadiysko-chukche

Две години и половина при първоначален строг режим ще лежи зад решетките 25-годишният Митко Пенчев. Пловдивският районен съд го осъди за управление в нетрезво състояние. Пловдивчанинът три пъти е осъждан за шофиране след употреба на алкохол, като досега са му налагани пробация и условна присъда.

На 26 декември 2015 г. Пенчев се напил и към 22.00 часа се качил да управлява лек автомобил, марка „Мерцедес Е 220“, и потеглил по ул. „Елба“ в Пловдив. Полицаи забелязали, че колата се движи без преден регистрационен номер и я спрели за проверка. На водача е направен тест за алкохол с дрегер и уредът отчел 2,10 промила. На място му е бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Полицаите му издали талон за кръвна проба за наличен алкохол, но той отказал да даде.

„Въпреки трите си осъждания за шофиране в пияно състояние, Пенчев не е коригирал своето поведение, освен това никога не е имал правоспособност да управлява моторно превозно средство и с това си поведение сериозно е застрашил безопасността на участниците в движението по пътищата. Щастлива случайност е, че не се е стигнало до пътен инцидент“, коментира прокурорът по делото Георги Кърпаров.

Съдебният акт на Районен съд-Пловдив е влязъл в сила на 30 декември 2015 г. след споразумение и е окончателен.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top