Шофьор уби дете и избяга - DC news

Шофьор уби дете и избяга

Лек автомобил удари и уби 13-годишно момче край Ловеч, а шофьорът избяга, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, цитирани от dariknews.bg.

Около 20:30 часа в петък детето се прибирало пеша към дома си в село Хлевене. На изхода на Ловеч за Троян, край бензиностанция, то било пометено от кола и починало на място.

Незабавно бил сформиран полицейски екип, който извършил оглед на местопроизшествието. Открити били множество фрагменти от осветително тяло и десен фар, както и букса с кабел за автомобил „Мерцедес“.

В резултат на издирвателни мероприятия на отбивка, водеща към работна база на ветеринарната гимназия, била намерена и колата – „Мерцедес С 220“, собственост и управлявана от 27-годишен мъж от село Слатина. Автомобилът имал щети по предната част, липсвали десният фар, фарът за мъгла и мигачът, счупено било предното панорамно стъкло, други деформации.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна, той е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Подобни статии

Top