Щангистите ни ще участват в Париж, намериха се пари за дълга на Федерацията

Решаващо е било съдействието на министъра на младежта и спорта Георги Глушков

Със съдействието на министъра на младежта и спорта Георги Глушков вече е подсигурено участието на щангистите ни на Олимпийските игри в Париж, обявиха от ММС.

„След разговори между министър Глушков и Асен Христов, председател на Надзорния съвет на „Еврохолд България“ АД, е осигурена сумата от $36 600, която Българска федерация по вдигане на тежести дължи на международната централа. По този начин състезателите с квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат допуснати до участие на най-големия спортен форум. Както е известно, задължението на БФВТ беше пречка пред тежкоатлетите ни за изява на Игрите в Париж“, написаха от Министерството.

Заради дълга на БФВТ към международната федерация участието на тримата ни тежкоатлети бе под въпрос. Тримата щангисти с олимпийски квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат напълно обезпечени, тъй като нормативната уредба на ММС позволява целево финансиране на състезатели с визи. Към момента проекти са предоставили клубовете на двама от тримата състезатели, стана ясно по-рано днес.