Щедростта на българите върна усмивките на три пловдивски деца (СНИМКИ)

Деца в Тракия

В България живеят хората с най-големи и щедри сърца! Историята на семейството на Иван Стефанов от Пловдив доказа за пореден път, че можем да бъдем единни и заедно да помагаме на хора, изпаднали в тежко положение.

Преди няколко седмици ви разказахме за Иван, който загуби съпругата си Калина в жесток пътен инцидент през август тази година. Мъжът се грижи сам за трите си деца – Павлина, Йоана и Калоян. Драмата на семейството разтърси цялото общество и само 4 месеца след жестоката загуба, малчуганите и баща им са изключително благодарни на всички, които ежедневно им оказват подкрепа – и морална, и материална.

В дома на Иван Стефанов днес цареше необичайно оживление. Семейството се приготвяше да пътува за Хасково, където за децата е организирано специално коледно тържество с много изненади.

Малката Йоана се радваше на новата си червена рокля, с която изглеждаше като истинска Снежанка. Калоянчо пък искаше да рисува с новите си боички, но след като разбра, че тепърва го очакват изненади, бързо хукна да се облича.

Коледната елха грееше в хола на апартамента, но подаръците бяха пренесени в другата стая. Просто защото току що бяха пристигнали от Англия, освен това са твърде много. Кашони с лакомства, плодове, дрешки и играчки се доставят всеки ден в дома на Иван.

„Нямам думи да изразя благодарността си към хората. Това внимание и грижа ми дават сили да се боря“, сподели развълнуваният баща. Ежедневно той провежда около 50 телефонни разговори, всички искат да му помогнат и да му вдъхнат кураж.

Този петък Иван и децата са поканени на специална среща с участието на футболистите от „Ботев Пловдив“. Припомняме, че тимът също се включи в благотворителната акция, за да помогне на семейството. Ботевистите призоваха феновете си да вложат енергията си в доброто дело, което ще върне усмивките на малките палавници.

В началото на тази седмица самият Иван е открил банкова сметка за всяко едно от децата. Общо 30 хил. лв. са събрани до този момент от даренията на хората. „Открих сметки и на тримата с по 5 хил. евро“, обясни бащата. Възхитен съм от щедростта на българите!“, завърши той.

Подобни статии

Top