Ще дари ли Общината сградите на Спортното на държавата?

Ще дари ли Общината сградите на Спортното на държавата

Сградите, в които се помещава спортното училище да бъдат дарени безвъзмездно на държавата, ще гласуват общинските съветници на предстоящата сесия в петък.

Вносителят – ресорният зам.-кмет Димитър Кацарски предлага 7 постройки да бъдат преобразувани от публична общинска, в публична частна собственост и да преминат под шапката на Министерството на младежта и спорта.

Седем са сградите, описани в предложението на администрацията. Това са училището, двете общежития, два стола, спортната зала и склада. Общата им застроена площ е 3216 кв.м. Досега постройките бяха ползвани безвъзмедно от училището, но по закон трябва да бъдат прехвърлени на спортното ведомство. В Общината е постъпило искане от министерството, тъй като несъотвествието между статута на държавното учебно заведение и ползваната от него общинска материална база води до затруднения при управлението на имуществото.

Предложението обаче не мина през комисиите и вероятно ще бъде оттеглено от вносителя или съветниците ще гласуват против, коментираха пред DCTV съветници от левицата. Причината е, че от общината се надяват да се договорят с министерството да му прехвърлят и спортните зали, в които тренират учениците. Ако това стане предложението ще бъде отново внесено за гласуване в зала.

Утре в Пловдив пристига министърът на спорта в оставка Мариана Георгиева. Заедно с областния управител Венцислав Каймаканов тя ще посети реновираното школо и ще инспектира извършвания там ремонт. Стойността на реконструкцията възлиза на над 2,2 млн.лв.

Подобни статии

Top