Ще заровят послание на ледения континент за идните поколения

l_block_record_477_6a1q9u9t5a

Навръх Рождество Христово  ще бъде заровена времева капсула за следващите 50 години под Българския Православен храм „Св. Иван Рилски” на остров Ливингстън – базата на Българския Антарктически Институт.

Специално създадена за проекта Антарктида  „Послание на Края на света до хората от Утрешния свят“, е песента на Миро „Има смисъл“. Тя е вдъхновена от пътеписа на Людмила Филипова „Пътуване на края на света“.

Именно по идея на писателката ще се зарови тази времева капсула за следващите 50 години с послание от днешните хора до тези от утрешния свят.

Капсулата е създадена чрез специално разработена технология от български учени.

Идеята на проекта е да обедини хора от цял свят да изпращат послания от днешните хора до утрешните за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Ледения континент.

В продължение на близо една година стотици участници се включиха и отправиха своите послания за бъдещето. Сред тях има от 7 до 90-годишни участници, хора от България и чужбина, много известни личности, творци, учени, политици, журналисти, лекари, писатели. Емоционално послание до бъдещето отправи и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top