Ще пее ли Миг Джагър за Ирина Бокова или не?

Националният стадион „Васил Левски“ в София ще бъде домакин на уникален 10-часов концерт, повторение на великия Live Aid for Afrika от 1985 година, когато на „Уембли“ се събират 82 хиляди души. Новината потвърди пред БНР музикалния директор на ООН Робин Ди Маджио, който е сред организаторите на концерта.

Събитието в София е организирано от фондация „Мир за теб, мир за мен“, чийто председател е известният в артистичните среди на запад българин Живко (Джей) Ботев. Концертът ще бъде с продължителност 10 часа и в него ще се включат музикални легенди от цял свят и много холивудски звезди.

Хората, които до момента са потвърдили са Мик Джагъл, Джони Деп, Джъстин Тимбърлейк, Бруно Марс, Род Стюард и Слаш. В момента се водят преговори с Филип Киркоров, Сара Брайтман и още много, много други артисти. Освен световни музикални и холивудски звезди на стадиона ще можем да видим и световноизвестни спортисти, чиито имена още не знаем.

Специално за концерта в момента се пише песен Peace for you, peace for me, в която участие ще вземат музиканти от цял свят. Ендрю Лойд Уебър е предоставил шест свои композиции, които ще бъдат изпълнени на музикалното събитие.

Амбицията на организаторите е да направят не концерт, а историческо събитие под патронажа на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

От българските промоутърски компании обаче излязоха на нож с твърденията на организаторите и иронично нарекоха Живко Ботев и компания родния Боб Гелдоф. Намесено е и името на хотелиерския бос Ветко Арабаджиев, който предоставял цялата логистика и щял да приюти звездите в своите модерни хотелски комплекси. Според Иван Несторов-Амебата, собственик на най-големия организатор на концерти у нас „София Мюзик Ентърпрайсиз“, подобни неща са несериозни, защото големите имена имат с години напред запълнен график.

От БЧК обявиха, че още няма нищо конкретно, като те биха могли да изпратят доброволци за голямото събитие. От ръководството на националния стадион „Васил Левски“ пък съобщиха, че още няма подписан никакъв договор за подобен концертен маратон.

Снимка: btv.bg

Подобни статии

Top