Що е то френска целувка?

Може би няма по-подходящ ден да говорим за целувката от нейния Световен ден.

Говори се, че хората се били научили да се целуват от птиците, като ги гледали как хранят своите малки. За френската целувка и досега обаче, се правят различни предположения. В много народи френската целувка се нарича ‘целувка на душите’. Легендата говори, че   в древността човек е имал две половини – мъжка и женска. Но,  когато разгневил  боговете, те решили да го   разделят на две по полов признак. И само при целувка, когато душите се сливат, мъжкото и женското начало се съединяват.

Разбира се, най-интересната легенда е с френски произход. Според легендата, имало един младеж, който отглеждал  прекрасно грозде. Веднъж  край неговото село минала една херцогиня, която отседнала в местната кръчма и поискала храна и вино. Напитката толкова й харесала, че тя поискала да се запознае в майстора, който е направил виното. Тя поискала  от красивия младеж да й  разкрие тайната на прекрасното вино. Той й казал, че ароматът на напитката се състои в  особената целувка и предложил да й я демонстрира. Откъснал две узрели зърна  грозде, напълнил  устата  си и притиснал устните си към тези на херцогинята. Явно усещанията са били необикновено силни, или пък гроздето било  много вкусно, но младата дама изгубила ума и дума. След този случай кръстили местното вино “Френска целувка”…

Преди време тази целувка се е смятала за нехигиенична, прекалено лична и даже се смятало, че чрез нея може да се изсмуче душата на човек.

Естествено  днес не е нужно да тъпчим устата си с грозде, но за целувката е най-важно да има контакт  между езиците, или както се изразяват експертите-французи, да има борба между езиците. За разлика от простото мляскане по устните, френската целувка не може без  дълбоко проникване.

А как ще продължите после си е ваша работа – може да движите езика по венците или зъбите, да гъделичкате  върха на езика на партньора, да го гладите, смучете или да го хапете леко… С последното все пак трябва да се внимава много, защото при прекалено разгорещяване, може да се причини болка и дори травма.

В много случаи при целувката се допускат грешки, които биха могли да развалят удоволствието от ласките. Какво не трябва да правим?

Да не се целуваме агресивно, да не впиваме прекалено силно  зъби в партньора – това може да предизвика раздразнение и дори отвращение у  него.

Внимавайте какво ядете преди да се целувате. Миризмата на чесън или лук може също така да отврати партньора.

Прекалената употреба на освежители за уста и паста за  зъби  също не е препоръчителна. Ако току що сте си мили зъбите, партньорът ви ще почувства само вкуса на вашата паста. Така че, изчакайте  да изветрее ароматът на пастата, а след това се целувайте колкото си искате.

Някои правят грешката да стигнат с езика си колкото може по-надълбоко в гърлото на партньора, но трябва да знаете, че в хранопровода няма ерогенни зони, най-много да задушите любимия човек…

При френската целувка трябва да има взаимност. Понякога тя е чувствена игра, която е по-увлекателна и от секса. Разнообразявайте целувките с други, малки парещи целувки, използвайте нови прийоми…

Любопитно е, че стоматолозите  са на мнение, че ‘борбата на езиците’  е полезна, защото при целувката  съдържанието на калций и фосфор в слюнката се увеличавало, а това предпазвало от кариес.

Сексолозите също имат положително  отношение към френската целувка.Според тях по този начин може да се получи  много полезна информация за партньора. Освен това, целувката е и тест за сексуална съвместимост. Ако след целувката сърцето ви спира и главата ви се върти, значи това е вашият партньор.

Източник: teenproblem.net

Подобни статии

Top