Юношите до 19 победиха и Дания с 3:1, продължават напред

Юношеските национали на България до 19 години победиха Дания с 3:1 и се класираха за Елитния кръг. Там момчетата на Ангел Стойков ще се борят за място на Евро 2017 в Грузия.

В герой за нашите се превърнаха Иван Тилев и Тонислав Йорданов. Първият изравни резултата в 21-ата минута, а юношата на ЦСКА заби два гола в 64-ата и 79-ата минута.

На стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен младите „лъвчетата“ показаха характер срещу силния тим на Дания, въпреки че губеха с 0:1 още в 11-ата минута. Тогава Магнусен прати топката в мрежата на Даниел Наумов. Само девет минути по-късно Тилев с глава възстанови равенството.

През второто полувреме Тонислав Йорданов вкара два красиви гола и донесе победата на България с 3:1. Момчетата на Ангел Стойков показаха, че са един отличен колектив и след престижните победи над Португалия и Дания си заслужиха първото място в групата. България е лидер с пълен актив от 6 точки, пред Дания 3, Португалия и Беларус имат по 1 точка.

И в двата мача досега Ангел Стойков не използва повиканите от Локомотив (Пловдив) Стивън Славков и Валери Христов, които вероятно ще получат шанс за изява в протоколния двубой срещу Беларус.

България: Даниел Наумов, Ангел Лясков, Петър Генчев, Петко Христов, Мариян Димитров, Ивайло Найденов, Георги Русев, Светослав Ковачев (Валентин Йосков), Иван Тилев (Станисла Иванов), Асен Чандъров, Тонислав Йорданов (Васил Добрев).

Снимка: bfunion.bg

 

Подобни статии

Top