„Ядрото“ в „Капана“ става зала за културни събития

Обществено обсъждане за реализиране на зала на улица „Загреб” в квартал „Капана”, на мястото на „Ядрото” ще бъде проведено на 20 юни, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

„Залата ще бъде отваряема на 100% и ще се използва за културни събития и прояви както през лятото, така и през зимния период до 2019 година, а и след това”, обясни кметът и уточни, че това ще бъде обсъдено съвместно с културните оператори, голяма част от които в момента организират такива мероприятия.

Идеята на обсъждането е да се чуят и коментират различни идеи за проектно задание, като засега се знае, че сградата ще бъде на две функционално свързани нива с тераса.

По отношение на недоволството на живущите от шума в кв. „Капана” кметът сподели, че през изминалата седмица в район „Централен” е проведена среща, на която са обсъдени конкретните мерки за засилване на контрола в публичните пространства в късните часове, което да гарантира спокойствието на гражданите.

Все пак политиката на община Пловдив е да не спира с издаването на удължени работни времена на заведенията, но ще се съблюдава за спокойствието на гражданите в невралгичните часове и дни – петък, събота и неделя.

„Проектът за квартал „Капана” е много важен и не трябва да спираме с посоката на развитие“, заяви още кметът.

Подобни статии

Top