Яке с конструкция на прозрачен аквариум донесе първо място на ПГО „Ана Май“

Пловдивските ученици обраха овациите на националното състезание „Млади таланти в модата“

Ученици от ПГО „Ана Май“ взеха участие в националните състезания по професии „Млади таланти в модата” и „Най-добър млад фризьор и гримьор”. Отбори от 21 професионални гимназии в страната си дадоха среща във Варна, като се състезаваха в категориите „Модно ревю”, „Художествена скица” и „Сръчни ръце“.

Яке с конструкция на прозрачен аквариум донесе първо място на Теодора, Джесика и Михаела. Техният модел на тема „Морето в нас“ обра овациите на публика и жури.

Още една награда в категория „Модно ревю“ дойде в Пловдив – на трето се класира моделът на Професионална гимназия по кожени изделия и текстил “Иван Богоров”. Авангардният модел наподобява перлена мида. Коженият панталон, тип клин, е съчетан с фина бяла блуза с бутафорни ръкави от перли, които създават усещане за безтегловност и загадъчност, и перфектно се комбинират с перлено колие около врата, поясняват моделиерите. Полата шлейф е във формата на мидена черупка. Тя е елегантен завършек на тоалета и може да се носи по два начина – като екстравагантно наметало, обърнато нагоре или като обърнат надолу шлейф. А без него е подходящ за носене и в градски условия.

По време на националното състезание „Най-добър млад фризьор и гримьор” бъдещи коафьори и гримьори представиха своите модни виждания за официална дамска прическа и вечерен грим на тема „Холивуд”. Втората категория, в която премериха сили, бе мъжко модно подстригване на тема „Fade”. Митко Ангелов Професионална гимназия по облекло “Ана Май” се нареди на второ място.

Участниците бяха оценявани от компетентно жури – преподаватели, специалисти, бизнесмени от съответния бранш, изявени личности в модната индустрия.