Ясен е съставът на Локомотив за първия мач от новия сезон

lokomotivpd.com

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Христо Колев определи група от 18 футболисти за първия официален мач за новия сезон, съобщиха от клуба. Двубоят срещу Славия е в петък от 18.30 часа на стадион „Славия“ в столицата.

По принцип Славия е доста неудобен съперник за нас, особено в София. Ние сме подготвени за това и ако наистина намерим добрия ритъм и успеем да контролираме нещата – тогава ще имаме добър шанс да постигнем нещо позитивно от този двубой, заяви днес на пресконференция наставникът. Единственият ни проблем около състава е липсата на жълтата карта на Зоран Балдовалиев. Ако пристигне до утре, ще успеем да го картотекираме, допълни Колев.

Старши треньорът обяви стратегията си – да бъде изграден нов отбор – сплав от много опитни футболисти и по-млади момчета. За гостуването на стадиона в Овча купел обаче пловдивските железничари ще разчитат най-вече на опита.

Имаме доста футболисти с богат опит, които са свикнали да се справят в тежки ситуации, да дават спокойствие в самия отбор и да помагат на по-младите момчета, посочи Колев.

Ето и разширения състав на черно-белите за мача със Славия:

Теодор Скорчев, Александър Витанов, Христо Стамов, Крум Стоянов, Кирил Котев, Александър Тунчев, Николай Димитров, Пламен Крумов, Георги Вълчев, Оливие Боне, Александър Якимов, Айкут Янъков, Димо Бакалов, Дани Кики, Димитър Велковски, Бирсент Карагарен, Йоан Ласиман, Мартин Камбуров.

Междувременно днес стана ясно, че от клуба преговарят с ТЕЦ Марица Изток и ЛУКОЙЛ за спонсорство. На вчерашната среща при кмета е присъствал и юрист на ТЕЦ-а, който е под крилото на американски консорциум, които също са готови да подпомогнат финансово черно-белите. Така освен Трайс Груп много вероятно е в издръжката на Локомотив Пловдив да се включат и от  Марица Изток.

Паралелно с това от Локомотив Пловдив преговаряли и с Лукойл за спонсорството на тима. Става въпрос най-вече за осигуряване на гориво за клуба, срещу което логото на компанията може да се появи на екипите на тима от Лаута.

Снимка: lokomotivpd.com

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top