Ястия от дивеч и стрелба с Берета на „Природа, лов, риболов 2016“

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов ще участва в откриването на международното изложение „Природа, лов, риболов 2016” в Пловдив.  Официалната церемония за откриването на XXІІ–та Международна изложба ще бъде в Палата № 3 на Панаирния град от 11:30 часа.

Над  20 атракции ще забавляват посетителите на пролетните изложби в  Пловдив, съобщиха организаторите. Те са включени в Дните на дома, семейството, свободното време, хобито и модата, които по традиция започват в последната седмица на месец март в Международен панаир Пловдив. Тази година те ще продължат до 3 април.

Кулинарно шоу с ястия от  дивеч се организира за  първи път на изложбата „Природа, Лов, Риболов“, която се открива днес. Ловният женски клуб „Бендида“ ще покаже своите умения на 2 април от 10 ч. в палата 3.

Национална трофейна изложба  организира Съюзът на ловците и риболовците в България. Той е подготвил забавления и за деца. На 2 април от 11 ч. те ще се състезават  по рибарски умения, ще участват във викторина с много подаръци, а победителите в конкурса за рисунка ще получат награди.

Любителите на лова могат да подобрят точността на мерника си на безплатното обучение по стрелба с въздушно оръжие марка „Берета“, да видят как действат примамки за дивеч. Рибарите също ще могат да се запознаят с нови видове примамки и да тренират на симулатор за улов на хищни риби.

Днес започват също Изложбата на общините, където посетителите ще открият интересни туристически предложения, и Специализираната изложба „Цветна пролет“ за професионалисти и любители градинари.

Любими на посетителите са модните ревюта в рамките на Европейския панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. Той стартира на 31 март. На сцената в палата 6 български трудово-производителни кооперации ще показват нови колекции дамско и детско облекло, трикотаж, обувки. Те съчетават актуални тенденции, високо качество и достъпни цени, затова хиляди пловдивчани идват на шопингтур в панаира.

Италианският фестивал на красотата и прическата  ще бъде открит на 1 април с ревю на топдизайнерката София Борисова „Hollywood: Fashion & Diamonds“. На същата холивудска тематика ще бъдат подчинени конкурсите за фризьорство и грим.

На щандовете и на сцената ще бъдат демонстрирани нови линии, продукти и техники във фризьорството от световно известни коафьори, като за първи път ще дойдат стилисти от САЩ. Посетителите ще могат да си купят  продукти за коса и тяло, бяла и цветна козметика, парфюмерия, аксесоари, оборудване за фризьорски и козметични салони от водещи производители.

Публиката ще се забавлява и с атрактивните конкурси в рамките на международните киноложки изложби – „Най-добра развъдна двойка“, „Най-добър развъдник“, „Дете и куче“ (за деца до 12-годишна възраст), „Млад хендлер“, на 2 април от 11.30 часа. Кучетата от националния отбор ще изиграят волната програма, с която ще се състезават за Световната купа по  фризби-фристайл в Германия.  Развлекателната спортна програма започва в 12.30 ч., а на 3 април – в 10.30 ч. Ще бъде проведена и надпревара за най-добра група потомци, в която взимат участие поне три поколения кучета.

Гостите на изложенията имат шанс да получат и награди, като попълнят анкетни карти. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в 13 ч. на 3 април.

Изложбите ще бъдат отворени всеки ден от 9.00 до 18.00 ч., а в неделя – до 14 часа. Билетът, даващ достъп до всички прояви, струва 3 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди е предвидена цена от 2 лева.

Подобни статии

Top