Агнешка плешка във фолио

agneshko-butche-fasul
Необходими продукти500 г агнешки дреболии

1 бр. агнешка плешка

3 връзки зелен лук

1 ч.ч. ориз

сол, червен пипер

черен пипер

джоджен

1 връзка магданоз

150 мл олио

125 г масло

Начин на приготвяне
Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребно. Задушава се в олио зеления лук, добавя се ориза и дреболиите, сол, налива се 2 ч.ч. бульон. След като набъбне ориза се прибавят подправките. Измитата агнешка плешка, с отворен джоб се осолява отвътре.
Пълни се с готовата плънка и се зашива с конец. Поставя се в тава и се намазва с разтопеното масло и червен пипер. Налива се 300 мл от бульона и се покрива с фолио. Пече се на 180 С за около 3 часа.
DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top