Избягвайте топли храни през светлата част на летните дни

кои са най-полезните плодове и зеленчуци

Трябва да се избягва консумацията на термично обработени храни през летния сезон, особено през светлата част на деня, съветва д-р Александър Калайджиев, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

По думите му колкото по-малко топли храни се приемат по време на горещите дни, толкова това е по-добре за организма. В тази насока се препоръчва приема на зеленчуци и плодове, които са по-добрия вариант за отводняването му.

„Трябва да се консумират по-пресни продукти, които се продават на пазара, а не по големите търговски вериги”, коментира д-р Калайджиев. На въпрос от какво най-често се оплакват пациентите през летните месеци, специалистът отговори, че преобладават чревните неразположения – болки в корема, повръщането и други.

Сред основните заболявания се нареждат ушни инфекции, полово предавани инфекции и инфекции на пикочната система, които са най-често свързани с посещение на басейни.

Източник: Радио „Фокус“

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top