Шестдневна балансирана диета

Бърза диета топи килограми за пет дни

Да отслабнем през лятото не е трудно – високите температури и огромното разнообразие от плодове и зеленчуци помагат за безопасна загуба на килограми и за запазване на теглото. Двигателната активност е по-висока през лятото, в сравнение с тази през останалото време от годината, което е още един плюс.

Храненето трябва да бъде балансирано и да не се приемат витамини, различни от тези, съдържащи се в храните.
Чрез диетата, която ви предлагаме, ще осигурите на организма си необходимите му полезни вещества, ще се подобри състоянието на косата, кожата и ноктите, лицето ще възвърне здравия си цвят, ще укрепите имунитета си.
Придържайки се към такъв хранителен режим в рамките на 6 дни, ще се отървете от 2 до 4 килограма от теглото си, без да навредите на здравето си.

Менюто

Първи ден
Първа закуска: салата от настъргани пресни моркови и цвекло, овкусена с лимонов сок; може да добавите зелени подправки.
Втора закуска: 50 грама сирене/кашкавал и 1 зелена ябълка.
Обяд: 200 грама сварено птиче месо (без кожа) и зелена салата.
Следобедна закуска: извара или ядки.
Вечеря: зеленчукова салата и 150 грама сьомга.

Втори ден
Първа закуска: краставица и 1 сварено яйце.
Втора закуска: чаша кефир/кисело мляко и чинийка ягодоплодни.
Обяд: 200 грама риба по ваш избор, приготвена на пара, зелена салата.
Следобедна закуска: круша.
Вечеря: задушени зеленчуци.

Трети ден
Първа закуска: каша от елда и чаша прясно изцеден сок по избор.
Втора закуска: 1 зелена ябълка.
Обяд: 200 грама сварено птиче месо (без кожа), зелена салата.
Следобедна закуска: ядки от няколко ореха.
Вечеря: каша от елда и зеленчукова салата.

Четвърти ден
Първа закуска: омлет от 3 белтъка с домати.
Втора закуска: обезмаслено кисело мляко, 1 грейпфрут.
Обяд: 200 грама сварени морски дарове, зеленчукова салата.
Следобедна закуска: обезмаслено кисело мляко и 1 грейпфрут.
Вечеря: сварена риба, зелена салата със зеленчуци.

Пети ден
Първа закуска: филия пълнозърнест хляб със сирене и 1 грейпфрут.
Втора закуска: обезмаслено кисело мляко.
Обяд: 200 грама сверено птиче месо (без кожа) и зелена салата.
Следобедна закуска: извара.
Вечеря: сварен боб с моркови и пресни зелени подправки.

Шести ден
Първа закуска: порция каша от елда, салата от ябълки и моркови.
Втора закуска: извара и няколко сушени плода по избор.
Обяд: сварен боб със зелени подправки и чушки.
Следобедна закуска: круша.
Вечеря: обезмаслено кисело мляко.

Няколко препоръки за по-добри резултати:
зелената салата да бъде повече, в сравнение с другите продукти;
овкусявайте салатите със зехтин или лимонов сок, може да подсолите съвсем малко;
пийте повече течности, като наблегнете на чиста негазирана вода и зелен чай;
ако се чувствате добре, може да направите още един курс след приключване на 6-дневния период.

Източник: framar.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top