0 положителни проби от 102-ма тествани за коронавирус в Спешната помощ на Пловдив

Общо 33 са случаите на заразени с COVID – 19 в града под тепетата

46 са общо коронавирус случаите в Пловдив и областта – от тях 33 са в самия град Пловдив (15 са хоспитализирани, 4 са на интензивно лечение). Останалите случаи са разпределени както следва: 2 в Карлово, 2 в Кричим, 2 в Хисаря, 3 са случаите в община „Родопи“ и 4 в Стамболийски. Това заяви областният управител Дани Каназирева след среща на Медицинския щаб днес.

Двете нови положителни проби, обявени към сметката на Пловдив от Националния оперативен щаб тази сутрин пък касаят много близки хора от роднинския кръг на COVID – 19 положителния медик от Спешна помощ. Що се отнася до масовото тестване на колегите му, то стана ясно, че няма положителни проби сред изследваните 102-ма служители. До края на деня се очакват още 8 проби.

27 са оздравелите пациенти, 6 пък са на домашно лечение.

Към днешна дата поставените под карантина лица в Пловдив и областта са 1369; свободните болнични легла са 439, 80 0т тях са за интензивно лечение. През почивните дни са извършени 539 проверки за спазване на карантината. Служителите на МВР са съставили 189 акта, 180 0т които за липса на предпазни маски. РЗИ пък са проверили 171 обекта, 139 от тях за хранителни стоки.

За финал Дани Каназирева поясни, че Пловдив и областта очакват масово тестване, но то ще бъде подготвено от столицата и ще се проведе по критерии и методика, зададена от здравното министерство. Ролята на Областния оперативен щаб бъде спомагателна при осъществяване на самия процес на място.

 

Подобни статии

Top