1 г. условно за шофьора, прегазил жена на магистралата - DC news

1 г. условно за шофьора, прегазил жена на магистралата

Условна присъда за Торошанов, прегазил жена на магистралата

Пловдивският окръжен съд постанови едногодишна условна присъда с три години изпитателен срок за шофьора, прегазил преди две години на автомагистрала „Тракия“ 26-годишната Добромира Траханова. Торошанов беше лишен също от право да управлява автомобил за срок от една година и три месеца. На този етап не смятаме да обжалваме присъдата, тъй като Добромира е с висок диоптър, а подобна ситуация може да се случи на всеки шофьор, каза пред DCNEWS.BG адвокатът на близките Владимир Елдъров.

Делото за прегазената на магистрала „Тракия“ млада жена днес влезе в последната си фаза. След неколкократно отлагане, в съдебната зала най-после се събраха всички експерти, извършили следствения експеримент тази година на магистралата. Той трябваше да установи дали шофьорът на ТИР-а, блъснал Добромира Траханова – Иван Торошанов, е имал достатъчно време за реакция. В съдебната зала стана ясно, че в тъмното Торошанов е видял късно младата жена с бебешката количка и на мястото на инцидента не е имало спирачен път. Това означава, че той или не е успял да реагира, или не е натиснал спирачките на камиона докрай.

На заседанието беше разпитан и патоанатомът, извършил аутопсията на младата жена, който потвърди, че нараняванията биха били еднакви, дори ако майката беше блъсната със скорост от 18 км/час. На 8 юни 2012 година Иван Торошанов прегази Добромира Траханова, която бутала детска количка с детето си в нея по магистралата. Жената тръгнала пеша за Съединение, тъй като изпуснала последния автобус и се озовала на магистралата, след като пропуснала отбивката за градчето. Младата майка загина на място, а момченцето й беше намерено нeвредимо в канавката.

След изслушването на експертите днес, започнаха пледоариите на държавното обвинение и адвокатите, а след обед се стигна и до присъда. Тя може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

 

Подобни статии

Top